Sep 27, 2011

Down!

Assalmmualaikum..

Alhamdulillah, semuanya sudah selesai. Orientasi, benda yang paling tak best sekali kat dunia ni pun dah berakhir semalam. Naseb baek, orientasi cuma ada sehari je..Tak adalah banyak sangat bunyik yang keluar dari mulut Aku bila cakap pasal benda alah tu. Haha~

So far, kat sini semuanya okey kot. Cuma, Aku akward seket bila kiri kanan orang asyek cakap Bi memanjang jek. Dahlah Bi Aku ni pun serupa budak Tadika je bunyiknya. Naseblah kalau dorang tak paham.. Haha~

Dan, ada satu benda yang buat Aku pelik sebenarnya. Kenapa yea dorang pelik bila Aku cakap Aku orang Sabah? Well, I'm Sabahan first but it's not mean I'm Malaysian less kan? Entahlah. Kadang-kadang Aku rasa pelik je bila orang terlopong bila dengar perkataan "SABAH" tu.. Abaikanlah..

Baru beberapa hari kat sini, Aku rasa macam ada something yang tak best. Entah apa. Kebelakangan ni, life has been turning upside down. Ada masa happy, ada masa sangat-sangat sedih. Terlalu banyak dugaan yang diterima lately. Lagi-lagi dah jauh dari Mama dan Abah. Jauh dari Family macam sekarang. Ujian Tuhan kan. 

Setiap kali bila ditimpa musibah, terus rasa macam forever alone padahal ramai je orang sekeliling. Belum pun jumpa mayat tapi diri sendiri dah terasa macam "mayat". Tak ada feel dah, rasa macam nak shout kuat2, biar semua orang tahu yang Aku lonely! Tapi tak rasa pun ada orang yang nak dengar.. >_<

Life it's simple kan, but it's not easy anyway..



Korang Comel Kalu Korang Like

2 comments:

fyda said...

cikgadis stdy ktne?
lame2 okla 2..
dont give up easily k..
good luck..

idA said...

salam dik..nice to hear that you are settling down quite well..apa apa pun U masih ada die hard fan adik untuk dikongsi berbagai rasa ngan kami..
All d best dik..akak rasa it takes about mightbe 3 weeks for you not to be homesisk..apa apa cgaiyok...